De inhaalrace van Ajax04:37

  • 214

Het eredivisieseizoen nadert zijn ontknoping. Koploper Feyenoord heeft momenteel 5 punten voorsprong op Ajax en PSV staat daar weer 3 punten achter. Ajax is dus de eerste naaste belager voor de Rotterdammers die dit seizoen verrassend goed spelen. Achterin geeft Feyenoord weinig weg en voorin zijn de mannen van Giovanni van Bronckhorst dodelijk effectief. Maar het seizoen is nog niet voorbij en dus zijn er kansen voor Ajax om het gat te dichten. Zeker gezien het feit dat de Rotterdammers nog naar de Arena moeten en PSV nog op bezoek krijgen.

De brede selectie van de Amsterdammers

Iedereen roemt de brede selectie van de Amsterdammers. Met name het middenveld kent veel opties. Met de vaste basis van Davy Klaassen, Lasse Schöne en Hakim Ziyech staat het middenveld als een huis. Daarnaast zijn er nog diverse anderen die moeiteloos een open gevallen plek kunnen opvallen. O.a. Donny van de Beek en Jairo Riedewald kunnen probleemloos meekomen. Achterin hebben de Amsterdammers het ook goed voor elkaar. Met Davison Sanchez is er een robuuste, spijkerharde verdediger bijgekomen en Nick Viergever is uitgegroeid tot de leider van de defensie. Daarnaast zijn de prestaties van Daley Sinkgraven (als linksback) en keeper Onana ook verrassend te noemen.

De kansen van de Amsterdammers

Maar wat zijn nu de kansen van de Amsterdammers? Uit het programma van Ajax blijkt dat er nog wel een aantal lastige wedstrijden te wachten staan. Maar de grootste slag kunnen de Amsterdammers maken als Feyenoord op bezoek komt. Wanneer de ploeg van Peter Bosz Feyenoord weet te verslaan, zal er ongetwijfeld druk ontstaan. Als Ajax dan doet wat het moet doen, mag Feyenoord niet onder de druk bezwijken. Het is dus zaak voor ‘De Godenzonen’ om het gat niet verder op te laten lopen. In de aankomende wedstrijden die op het programma staan zullen de mannen dus aan de bak moeten om de druk op Feyenoord te houden.

Het belooft in ieder geval nog een mooi restant van de competitie te worden. Na jaren doet Feyenoord weer écht mee om de titel en dat zullen ze in Amsterdam toch willen voorkomen.

 

Welk YouTube voetbalfilmpje mag zeker niet ontbreken op Goalbios? Geef je tip aan ons door en wie weet staat jouw favoriete voetbalfilmpje binnenkort op de site!

Enjoyed this video?
"No Thanks. Please Close This Box!"